«Η επόμενη μέρα» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας

Μια ταινία από τους μαθητές της Ε2 τάξης του 1ου Δ. Σχολείου  με τη συνεργασία  του Διεθνούς Φεστιβάλ Νάουσας 

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας» (NIFF)  για πρώτη φορά στα 10 χρόνια λειτουργίας του, συνεργάστηκε φέτος  με μαθητές σχολείου  για το γύρισμα μιας ταινίας μικρού μήκους. Οι μαθητές /τριες είναι μαθητές της Ε2 τάξης του 1ου Δ.Σ Αλεξάνδρειας..

«Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» έχει σαν ήρωα ένα παιδί, του οποίου η ζωή  αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Το σενάριο  βασίζεται  σε πραγματικές και ανθρώπινες στιγμές  συνανθρώπων μας και  γράφτηκε από τους μαθητές/τριες  του Ε2  και  από τη δασκάλα του τμήματος  κ. Μηρτσέκη Βασιλική ενώ  την τελική επιμέλεια  είχε   ο σκηνοθέτης της ταινίας κ. Γ. Λιόλιος  ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του τμήματος Παραγωγής και Εκδόσεων  του NIFF.

Στόχος  της ταινίας είναι  η συνειδητοποίηση του πόσο εύκολα μπορεί ένα δευτερόλεπτο να αλλάξει τη ζωή μας και η ευαισθητοποίηση μας  απέναντι σε μια κοινωνική ενεργή ομάδα πολιτών που εμείς αποκλείουμε από την ίδια τη ζωή. H δημιουργία της  ταινίας εντάσσεται σαν δραστηριότητα στο πρόγραμμα του «Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης» στο οποίο συμμετέχουν .

Συμμετείχε σε αυτή όλη η τάξη μπροστά  και πίσω από τις κάμερες τόσο σε ρόλο ηθοποιών όσο και σε ρόλο βοηθών (βοηθών σκηνοθέτη, βοηθοί ηχολήπτη, κλπ) ενώ για τη δημιουργία της ενεργοποιήθηκαν φορείς και πολίτες της πόλης μας οι οποίοι με το δικό τους τρόπο συνέβαλλαν στη δημιουργία του έργου.

Η ταινία μικρού μήκους, θα παρουσιαστεί στην μεγάλη οθόνη του ΝΙFF μέσα Απριλίου σε μια πρεμιέρα αποκλειστικά για τους μαθητές  και τους γονείς τους και  η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας στις αρχές Οκτωβρίου ενώ μετά την παρουσίασή της στο κοινό της Ημαθίας,  θα αποσταλεί και σε άλλα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τους Ε2 μαζί με τη δασκάλα τους ευχαριστούν την ομάδα κινηματογράφησης του ΝΙFF που στάθηκε δίπλα τους με σεβασμό και με υπομονή, το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας που δέχτηκε, για τις ανάγκες του έργου, να «κρυφτεί» η ράμπα για ΑΜΕΑ που υπάρχει στην είσοδο του Δημαρχείου, τους γονείς των 2 σχολείων που συμμετείχαν στην ταινία, τον Κ. Μαλιώτα Χρήστο και την κ. Βασιλείου Μαρία που υποδύθηκαν τους «γονείς» του παιδιού, καθώς και τους δασκάλους και καθηγητές των 2 σχολείων ( 1ου και 5ου Δ.Σ) που φρόντισαν να κρατήσουν τα υπόλοιπα παιδιά μακριά από το χώρο των γυρισμάτων. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούν τον Διευθυντή τους κ. Ευστάθιο Γεωργιάδη που ενθάρρυνε την προσπάθειά τους και στάθηκε δίπλα τους σε ό,τι χρειάστηκαν καθώς και την κ. Έφη Αντωνιάδου που χωρίς την διαμεσολάβησή της δεν θα είχαν αυτή την υπέροχη εμπειρία.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση του Φεστιβάλ για όσους θέλουν να ενημερωθούν ,και πρέπει όλοι  να το στηρίξουμε  είναι www.niff.gr/el/festival/profile-of-the-festival.