Λαογραφικό Μουσείο Μελίκης

Εκπαιδευτική Επίσκεψη

στο Λαογραφικό Μουσείο Μελίκης

 

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

 

 

Οι εκδρομές μου αρέσουν πάρα πολύ, ιδιαίτερα όταν είναι εκπαιδευτικές. Μια από τις ωραιότερες εκδρομές, η οποία μου άφησε πολύ ευχάριστες αναμνήσεις, είναι αυτή που κάναμε στις 6 Απριλίου 2017 μαζί με τους συμμαθητές μου στο Λαογραφικό Μουσείο της Μελίκης.

Στο Μουσείο πήγαμε με το λεωφορείο. Ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι και γελαστοί. Όταν φτάσαμε στο Μουσείο, πρώτη εντύπωση μου έκανε η είσοδος που έμοιαζε με είσοδο σπιτιού.

Μπαίνοντας στον αύλειο χώρο του Μουσείου μας υποδέχτηκε ο κύριος Μελίκης, ο οποίος μας διηγήθηκε  μία ιστορία για τους Μακεδόνες. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και προχωρήσαμε στις αίθουσες του Μουσείου. Η πρώτη ματιά έπεσε σε κάτι μεγάλες κουδούνες. Έπειτα είδαμε παραδοσιακές  φορεσιές και κούκλες ντυμένες Λαζαρίνες. Εκείνο που μου έμεινε στο μυαλό ήταν η ντόπια νύφη καθώς και όλα τα χειροποίητα  υφαντά που έστρωνε στο σπίτι. Στο ίδιο δωμάτιο είδα και μία μεγάλη κούνια που κοίμιζαν παλιά τα μωρά τους.

Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που μου έκανε να σκεφτώ τη ζωή των Ρουμλουκιωτών.

Αφού τελειώσαμε την ξενάγηση, πήγαμε σε ένα μεγάλο πάρκο. Είχε μια τσουλήθρα, κούνιες και μονόζυγο. Στην άλλη άκρη είχε γήπεδο και έτσι όλα τα παιδιά παίζαμε με κάτι.

Η μέρα αυτή ήταν πολύ κουραστική μα πολύ διασκεδαστική. Εύχομαι να ξαναπάμε εκδρομή!!!

 

Ευαγγελία Σωτηριάδου

Μαθήτρια της Γ?

5ο Δ.Σ. Αλεξάνδρειας

Δείτε φωτογραφίες εδώ.